Как да подобрим ангажираността си във facebook в 22 стъпки

Как да подобрим ангажираността си във facebook в 22 стъпки

Когато градим определен имидж в социалната мрежа или просто искаме да сме добре информирани и да виждаме всяко важно за нас съдържание, трябва да се погрижим за нивото ни на ангажираност. Робърт Скобъл, американски блогър и автор, ни дава 22 ценни съвета за това, как да популяризираме себе си и да бъдем информирани за нещата, които ни интересуват в социалната мрежа facebook:  

1. Споделете три публикации от някой друг, свързани с тема, която ви касае или има общо с вас.

2. Напишете пет отделни публикации по идентични теми. Така те ще достигнат до повече хора.

3. Излезте от зоната си на неприкосновеност в социалните мрежи. Позволете на хората да виждат публикациите ви и да следват профила ви. По този начин нещата, които публикувате ще достигнат до много повече хора и ще се изненадате колко от тях ще се заинтересуват от работата ви. Не забравяйте, че винаги можете да публикувате неща само до семейството и приятелите си. На всеки отделен пост може да зададете до каква аудитория искате да достигне, дори и профилът ви да е публичен.

4. Уверете се, че данните, които сте задали за себе си, са актуални и публични. Много хора крият информацията за себе си и по този начин стават трудно откриваеми. Колкото повече неща за себе си споделяте, толкова повече хора ще могат да ви намерят.

5. Разделете приятелите си във facebook на „близки приятели“ и „познати“. Така много по-лесно ще можете да преценявате на кои какво да споделяте.

6. Разсприятелявайте хората, които не са активни във facebook – които не постват и не ангажират аудиторията. По този начин статусите, които вие поствате, ще достигат до много повече качествени потребители. Защо ли? Защото facebook първоначално показва постовете ви само до определен брой потребители и ако те не са активни по тях по някакъв начин, ангажираността ви ще бъде занижена.

7. Не пропускайте да харесвате, коментирате и споделяте постовете на другите, които са свързани с темите, които ви интересуват. Чрез заявяване на интересите си по този начин facebook ще преценява новини на каква тема попадат сред интересите ви и ще ги прави видими за вас.

8. Скривайте от нюзфийда си постове, които нямате интерес да гледате. Например част от селфитата, различните мисли и цитати, меметата и като цяло нещата, които ви карат да се чувствате глупави, когато ги гледате. По този начин с течение на времето facebook ще започне да „скрива“ от стената ви подобни постове. Всеки пост има опция в горния си десен ъгъл "I don't want to see this" в падащо меню. След няколко такива подадени сигнали, новините в новинарския ви поток ще станат много по-качествени.

9. Направете неактивна опцията “follow” на приятелите си, които публикуват постоянно. Както споменахме в т. 8 – колкото повече ограничите некачествената информация, толкова по-качествени новини ще попадат в нюзфийда ви. Винаги ще може да виждате постовете им, когато влезете в листата, в която сте ги сложили.

10. Преглеждайте поне веднъж месечно поканите си за събития. Уверете се, че отказвате на тези, които не смятате да посетите и потвърждавате на тези, които смятате. По този начин до вас ще достигат събития, които ви интересуват.

11. Преглеждайте настройките на профила си веднъж месечно, за да се уверите, че те не са променени. Това е важно особено при използването на мобилно приложение, защото след всяко деинсталиране и инсталиране наново, настройките се връщат по подразбиране. Поинтересувайте се какво означава всяка настройка.

12. Включете всичките си функции за сигурност. Хората, които го правят, не могат да бъдат хакнати. Не ви интересува ли? Ще ви заинтересува, когато хакнат профила ви. Направете същото с имейла си и останалите ви профили в социалните мрежи.

13. Когато предлагате приятелство на някого се уверете, че имате поне 10 постa, които са видими публично. Не се учудвайте, ако някой не приеме приятелството ви, предвид, че профилът ви е изпълнен само със селфита и мъдри мисли. Като пример, Скобъл не приема приятелство на хора, които нямат споделени публично постове, свързани с бизнес интересите им.

14. Не позволявайте на хората да публикуват на стената ви без ваше разрешение. По наблюдения на Скобъл, повечето такива постове са спам.

15. Сдобийте се с поне 400 приятеля, хората под тази бройка обикновено не са достатъчно.

16. Ако искате да се сприятелите с някого, който има 5 000 приятеля, то трябва да имате поне 50 общи приятели с него. Защо ли? Защото те не могат да добавят повече приятели и това е защита, която им доказва, че не сте просто спамър, за какъвто биха ви помислили, ако имате само 5 общи приятеля, например.

17. Вероятно сте забелязали, че повечето съдържание от приятелите, които искате да следите не стига до вас. Ако искате да виждате повече неща от определени хора, то посещавайте профилите им поне един път седмично и бъдете ангажирани с техните постове чрез харесвания, коментари или споделяния. Или за по-сигурно – добавете ги в листа с интереси. Тези листи винаги показват всичко. Вашият нюзфийд показва само най-популярните им постове, което се изчислява по алгоритъм на facebook, който не е съвсем сигурен, разбира се. Реално, вие виждате само един от десетте най-популярни поста, които те публикуват. Посещавайте по-често профилите на приятелите си, чийто постове искате да ви се появяват в новинарския поток.

18. Когато ползвате facebook през мобилно приложение, се уверете, че то знае къде се намирате. По този начин опцията ви „близки приятели“ ще бъде по-точна, а и ще получавате известия за новини около местоположението ви.

19. Публикувайте предимно от facebook, независимо дали е от приложението или самия сайт. Споделянето от Twitter намалява драстично ангажираността ви. Същото се отнася и до различни странични програми като Hootsuite.

20. Включете се в коментарите под собствения си пост, също така коментирайте постовете на хората, от които се интересувате. Покажете, че държите на хората, които се интересуват от вас. Това ще помогне също така да обмените мнения с други хора по въпроси, от които се интересувате.

21. Подредете интересите си в ляво така, че това, което ви е най-приоритетно и интересно да ви е най-лесно достъпно.

22. Отнасяйте се към facebook като към храната си. Нима искате да ядете паста без сос? Не, нали! Следователно, ако поствате само снимки на децата си, все едно поднасяте на някой паста без сос. Нима нямате други интереси освен децата си? Същото и със селфитата. Да не би да се интересувате само от себе си? Или само постове на животни, нима се интересувате само и единствено от животни? Или мемета! Сериозно ли? С това ли само искате да ви свързват хората? Добре, хора всякакви, но според Скобъл, нямате нужда от такива хора в листата си с приятелите. Уверете се, че сте заобиколени от умни хора и покажете разнообразните си интереси.


Източник: adweek.com 
 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам