Как да споделяме съдържание, което се харесва на хората

Как да споделяме съдържание, което се харесва на хората

Социалните мрежи са неизменна част от ежедневието ни от известно време насам и никой не може да отрече колко голяма роля играят в живота ни. Социалните платформи предоставят чудесна възможност да се ангажират клиентите. Точно затова и никой не се съмнява, че това е потенциално най-добрата маркетинг среда.

С нарастващата нужда от обвързване с клиенти, възниква един важен въпрос - как да предложим съдържание, което да спечели вниманието на хората и да ги накара да го споделят с приятелите си. Ето няколко съвета, които могат да ви бъдат от полза за достигането на отговора на този въпрос:

1. Следете редовно анализите

За да бъде успешен и добре известен профилът ви в социалните платформи, не е достатъчно да имате голям брой последователи и харесвания. Нужно е да разберете какво аудиторията ви харесва и какво не, какво ги вълнува и на какъв тип информация отговарят най-добре и са най-активни. 
За ваше щастие, броят на инструментите за маркетинг анализи, които могат да помогнат да се следи реакцията на аудиторията от всяко съдържание, ежедневно расте. Някои инструменти са дори застъпени в самите социални платформи, което улеснява още повече начинанието ви. Получените резултати, след един такъв маркетинг анализ, могат да бъдат изненадващи. Един съвет, който ще ви дадем, е да се прави сравнение на резултатите от едно съдържание с тези на друго, за да стане оптимално ясно какъв вид информация вашата таргетирана аудитория намира за интересна.
 
2. Адаптирайте се бързо към новите услуги и промени

Когато се появат нови функционалности в социалните мрежи или нова социална платформа се появи на пазара, не бързайте да я отминете. Напротив, не губете време, а се присъединете и дайте шанс да ви изненада.
Стартирането на видео-споделящата услуга Periscope беше прието с недоверия от повечето хора. Никой не знаеше какво да прави с нея и дали изобщо ще му бъде от полза. Въпроси като - дали клиентите ще бъдат заинтересовани от това да гледат видеа на техните любими марки онлайн, дали си заслужава тази услуга да бъде заложена в маркетинговия план на компанията, споделяха един отговор - голямо, шумно и ясно ДА.
Автопроизводителите Nissan поеха риска и използваха услугата на автоизложение в Ню Йорк, което им донесе светкавичен успех. Толкова голям, че заложиха Periscope като част от всяка тяхна маркетинг кампания.
Плюс от това да се адаптирате бързо е възможността да бъдете първи, наложили се преди останалите да се присъединят, с една крачка пред конкурентите.

3. Изградете връзка с профили, които имат влияние в социалните платформи

Един сигурен начин съдържанието ви да бъде видяно е да се изгради връзка с влиятелни профили в индустрията, в която се развивате. Специалисти съветват тези влиятелни личности да бъдат включени в самото създаване на съдържанието или да бъде взето интервю от тях, за да може след публикуването то да бъде споделено именно от тях и да генерира още по-голяма популярност.
 

 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам