Новото поколение продуктова реклама във Facebook

Новото поколение продуктова реклама във Facebook

Социалната мрежа многократко доказа, че е най-доброто място за реклама, тъй като предоставя възможност за отлично таргетиране на най-ниски цени в сравнение с традиционните рекламни канали. Наред с това бизнесите имат възможност да използват и богато разнообразие от рекламни формати, с които да постигнат специфичните си маркетингови цели – популяризиране на фейсбук страница, повишаване посещаемостта на уеб сайтове, промотиране на продукти, събития, отстъпки, мобилни приложения, игри и др. Един от най-новите и атрактивни рекламни формати в социалната мрежа е мултипродуктовата реклама, която дава възможност да се рекламират едновременно няколко продукта. Този формат позволява да се създаде реклама, подобна на каталог с няколко изображения, които се сменят динамично и достигат автоматично до повече хора, които имат интерес към подобни продукти. Това е отлична възможност за бизнеса да рекламира едновременно в едно рекламно задание няколко продукта, които са на фокус. Рекламата се вижда като стандартните формати, както на десктоп, така и през мобилни устройства, а всеки рекламиран продукт се показва със своя собствена снимка, описание и линк към уебстраницата на марката. Представете си стандартна фейсбук реклама в Newsfeed. А сега си представете същата реклама с две изображения и стрелка в дясната част на изображението, която ви подсказва, че има още какво да се види. Кликайки върху стрелката, потребителят има възможност да разгледа общо до 5 изображения на 5 отделни продукта и да види тяхно кратко описание, както и да кликне върху избрания от него продукт за повече информация. На мобилни устройства картинката е същата, с тази разлика, че се вижда само едно изображение плюс стрелка, която позволява лесното разглеждане на останалите. Преглеждайки всички снимки в рекламата, потребителят накрая стига до профилната снимка на фейсбук страницата на марката и линк към заглавната или друга избрана страница от уебсайта.

Първоначално снимките се подреждат по начина, по който бъдат качени при подготовката на рекламата. Но това не е всичко. Фейсбук подрежда снимките в зависимост от нивото на ангажираност, което създава всяка една от тях. Т.е. продуктът, върху който се клика най-много, ще се показва първи, следван от останалите според тяхната степен на ангажираност. Така социалната мрежа ни помага, като оптимизира рекламата.
  Това, което може да се постигне с този рекламен формат е много повече от стандартните реклами: По-голям трафик към уебстраницата на марката – по-голямото разнообразие от продукти предоставя възможност на повече хора да проявят интерес и да кликнат върху продукта. По-голяма конверсия – всеки продукт в рекламата може да бъде представен с линк към съответната продуктова категория в уебстраницата или онлайн магазина. По-добро таргетиране – фейсбук предоставя възможност за много точно таргетиране, както на потребители, които вече са посещавали уебстраницата на марката, така и на нови потенциални.
  Според проучване на фейсбук, компаниите вече се радват на много добри резултати от този нов рекламен формат. Според данни на социалната мрежа конверсиите са се увеличили с цели 20% в сравнение с тези от стандартната фейсбук реклама.

 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам