10-те най-силни думи в рекламата

10-те най-силни думи в рекламата

Колкото и да се променят обликът и стратегическите подходи в рекламирането, някои правила в него си остават вечни и задължителни. Например, присъствието на определени думи в рекламното съобщение. Представители на катедрата по психология към университета „Йейл“ изследваха кои думи остават константни и най-силни през годините в рекламните послания. След това съставиха класация от типа Топ 10 като специално посочиха, че ефектът на всяка от тези думи е вечен и употребата им е повече от препоръчителна. За някои от тях вероятно ще се досетите сами. Други може би ще ви изненадат. И така, от 10 до 1 във възходяща градация - да си припомним „златните“ думи в рекламата, изброени в материал в advertising.about.com: 10. "Ново" В това отношение човешката природа не се променя - винаги пожелава новото и различното, дори и в действителност да не е чак толкова ново и различно. Искаме следващия модел телефон, въпреки че в него има само някои сравнително малки подобрения в сравнение със сегашния, който си работи чудесно. Нови дрехи, нови коли, вкусове, аромати - готови сме безапелационно да платим за тях. Вечна е силата на тази дума в рекламата!
  9. "Спестявате" Който не иска да спести от парите или времето си, да вдигне ръка! Няма желаещи май. Точно за това става дума. Да ограничим похарчените пари е нещо, което 99% от нас искат да направят. Дори и най-богатите искат изгодни сделки. Ако решите да обещаете на някого в рекламата си, че ще му спестите пари, този евъргрийн ще проработи. Имайте предвид обаче, че е много важно да му обясните как ще стане това.
  8. "Сигурност"/"Сигурен" Искаме да знаем, че инвестицията ни е обезпечена. И че когато децата ни си играят, ще преживеят само щастливи моменти. Хората са склонни да заплащат за най-високите стандарти за сигурност.
  7. "Доказано" Когато имате чисто нов продукт, не нова версия на съществуващ продукт, има една особеност, която ще трябва да преодолеете. Става дума за страха от неизвестността, възпираща да се рискува, да се изпробва непознатото. Мнозина изчакват, докато разберат от познати, че обещаните ползи са действителни. Маркетинг специалистите съветват: не просто го казвайте, опитайте да го докажете чрез лице, на което хората имат доверие, или като използвате информацията от проучване.
  6. "Любов" Тази дума има множество значения. Потребителите могат да бъдат „влюбени“ в нещо (като нови обувки). Може да обичат преживяване, как нещо работи. Любовта е положителен смисъл, който в рекламата има ефект, най-вече когато някой симпатичен образ заявява, че обича нещо. Не работи, ако обещавате на хората, че „ще се влюбят“.
  5. "Откривам" Това обикновено е обещание, че нещо допълнително ще дойде, за да останат хората в очакване.
  4. "Обещание"/"Гаранция" Тези думи имат доказано въздействие в рекламата. Хората ги употребяват често в ежедневната си реч, говорейки от свое име. Когато и да се обърнете към тях в рекламата си, използвайте ги само, ако можете да ги подкрепите с реални ефекти или свойства, съветват специалистите. В противен случай ще предизвикате гняв сред клиентите, с който ще можете да се справите много трудно и на висока цена.
  3. "Здраве" Особено силна дума, когато се отнася за продукт. Използва се доста в наши дни, не само когато става дума за физическо здраве. Може би най-често напоследък се спряга като „подобрете финансовото си здраве“. И това работи във века на несигурност и тревожност.
  2. "Резултати" Те означават успех на обещанието, директна полза, удовлетворяване на нужда. Тази дума е важна, защото обещава, че ще бъде рационализирана покупката.
  1. "Вие" Все още номер 1 след всичките тези години, и не случайно. "Вие" или "ти" са най-силните думи в рекламата, защото правят съобщението лично. Да поговорим за вас. Вие сте интересни и намирате себе си за интересни. Да бъдем честни, когато става дума за вас, наостряте уши. Ако ви направим предложение да станете богати, ще се заслушате. Когато говорим за вас, всъщност говорим за любимия ви субект.


Източник: www.manager.bg
 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам