3 техники за увеличаване на творческия потенциал

3 техники за увеличаване на творческия потенциал

Балдер Онархейм е съосновател на Копенхагенския институт за неврокриейтив (CINC). Той вярва, че да имат творчески потенциал е много ценно и решаващо не само за професионалистите, които работят в областта на рекламата, художественото изкуство, графичния дизайн, но и за всеки работещ човек. Защото да си творец и да ти идват идеи, те издига в йерархията на компанията и така печелиш уважението на колегите. 
  Онерхайм участва като гост-лектор в популярната американска конференция за идеи, които си заслужава да се разказват, TED. Той предлага следните три конкретни работещи инструмента за засилване на творческите способности: Трябва да упражнявате ума си постояннно. Онархейм предлага следното: измисляйте сутрин колкото може повече случайни думи, свързани с думата "четка за зъби", докато си миете зъбите. Правете това две седмици. Може да е предизвикателство и да е трудно рано сутрин, но ще видите, че с времето ще ви помогне много по-лесно да асоциирате думи с други, които по принцип са изглеждали несвързани помежду си. Така ще подсилите умението да създавате творчески връзки.    Заспете, мислейки за проблема си. Може да звучи лудо, но ако го сторите, има много по-голям шанс да измислите решение докато спите и сънувате. Затова си припомнете за това, което ви тревожи и трябва да се реши, преди да се отнесете в света на сънищата. Щом се събудите, запишете си всичко, което ви дойде наум и си спомняте, някоя от идеите ви може да ви бъде от помощ, за да разрешите проблема, колкото и далечна да изглежда на пръв поглед.    Използвайте случайно подсказване. Хората се справят зле със случайните неща. Дори бутона за случаен избор на страница на Wikipedia може да ви помогне да се вдъхновите и да ви дойдат наум нови идеи. (Най-малкото, ще ви накара да научите нещо ново.) Случайните извори на вдъхновение ни помагат да засилим творческата си енергия. 
Източник: www.manager.bg
 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам