7 маркетинг прогнози за 2016 година

7 маркетинг прогнози за 2016 година

Какви тенденции навлизат в маркетинга и ще доминират като определящи на този фронт през следващата година? Маркетолози от авторитетни световни компании вече виждат в близкото бъдеще и споделят своите прогнози. 
  Прогноза #1: Започва ерата на когнитивната търговия Дийпак Адвани, генерален директор на IBM Commerce В епохата, кодато потребителите очакват незабавна реакция, компаниите са длъжни много по-задълбочено да взаимодействат с всеки един от тях. Ключът към това е т.нар. когнитивна търговия. Тя ще позволи на компаниите да получат прозрения в огромното море от информация и възможности какво наистина искат потребителите и за какво говорят. Ще им помогне да придобият по-ясна представа за уникалното във всяка личност, за това как откликва тя на различните съобщения. Благодарение на това, компаниите ще могат да формират нови модели и да създадат невероятни връзки, които ще им позволят да въвлекат потребителите в персонализиран по определен контекст диалог.
  Прогноза # 2: Анализ на пазара в реално време ще обедини онлайн и офлайн поведението в реално време Брайън Кардън, маркетинг мениджър, ThinkingPhones Маркетолозите разполагат с отлични възможности за анализ на всички дигитални маркетингови програми и планирания, включително имейли, гледане на видео, влизане в уебсайтове и т.н. Но в сметките никога не е бил включван досега главният канал за управление на продажбите - телефонът. Прегледът на телефонните връзки, интегриран с други поведенчески данни, ще помогне по-добре да разбираме къде се намира потребителят в своето шопинг пътешествие. Възможно е това да е потенциален потребител, който досега не е влизал във вашия уебсайт, или пък никога не е получавал имейл от вашите звена по продажби. Анализът, който ще включва телефонните връзки, ще доведе до по-висока продуктивност на маркетинга като цяло.
  Прогноза #3: Компаниите ще преосмислят усилията си по брандинга Марк Бургес, президент на консултанска компания Blue Focus Marketing И най-новите изследвания показват все същата обичайна картина - само 14% от хората се доверяват на традиционната реклама, а всички останали – на препоръките на близки и познати. По данни на Edelman Trust Barometer, думата на служителя има по-голяма тежест от тази на главния изпълнителен директор, когато става въпрос за работа на първа линия с клиенти. Брандовете лидери инвестират ресурси в създаване на колективно привличане на посланици на марката. И резултатите са повече от успешни. Компаниите печелят от това, че комуникацията става по-автентична, а служителите създават лични брандове. Ядро на този подход е доверие, автентичност, прозрачност – културните стълбове, необходими за активиране на служителите в полза на най-добрите социални практики в бизнеса. Или - „Брандинг отвътре”.
  Прогноза #4: Дигиталният маркетинг се трансформира в маргетинг в дигиталния свят Майкъл Шинели, Kenan-Flagler Business School Дигиталното стана очите на потребителите, а това прави проследяването им прекалено сложно. Това вече не е просто канал за комуникация, а начин на живот. Компаниите успяваха да се справят през последните 10 години, оптимизирайки различни, най-вече дигитални платформи. Но имаше и такива, които агонизираха в това море от промени. Затова компаниите трябва да престанат да разделят кампаниите на дигитални и недигитални. Когато го направят, ще догонят клиентите си.
  Прогноза #5. Телевизията, такава, каквато я познаваме, започва да се променя до неузнаваемост Мат Вода, OptiMin - облачна платформа за анализ и оптимизация на мултиканалния маркетинг Светът на медиите и маркетинга претърпя огромни промени, преживявайки появата на нови канали, нови технологии и съвършено нови формати, които предоставят нови възможности със значително по-висока степен на сложност и като цяло предизвикват главоболия на компаниите. Но всички тези промени са нищо в сравнение с това, което ще се случи с телевизионния ландшафт. Навлизането на виртуалната реалност през 2016 година, заедно с потока от стриймниг услуги и смъртта на старите модели на дистрибуция, ще поставят началото на нова ера в това, което се нарича телевизия.
  Прогноза #6: Завръщането към основите ще е определящо Дейв Мънифай, Corporate Strategy of Centene Corporation, доставчик на уеб ресурси по здравеопазване Лесно е да подхванете новоизлюпени технологични трендове, които позволяват да се установи по-хармонична връзка с потребители. Но до каква степен? Ако вашият бранд няма здрави основи и зад него не стои добре управляван бизнес, и най-добрите кампании в света няма да ви спасят. Затова, определете най-важния приоритет - какво отстоявате, с какво се различавате от конкурентите си и го облечете в послание и съобщения. Ако контентът е крал, то контекстът е кралица.
  Прогноза #7: Маркетингът отново ще стане човечен Алън Харт, основател и главен изпълнителен директор на Avid Вашите потребители не ги е грижа за програмиране, дигитални прогнози, нейтив опит и колекцията ви от огромна база данни. Те искат само да бъдат вдъхновени. Новата граница ще напусне рамките на маркетинговата автоматизация и анализи и отново ще се фокусира върху това, което в крайна сметка задвижва желанието за покупка. Централно място отново ще заемат по-високия марж и лоялността, а победители в тази игра ще станат онези, които могат да създават значими и лични връзки с клиентите, за да спечелят сърцата и умовете им.

Източник: www.manager.bg

 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам