9 често срещани грешки при рекламиране в социалните мрежи

9 често срещани грешки при рекламиране в социалните мрежи

"Без интернет днес няма бизнес!" е новото златно правило в дигиталния маркетинг. Повечето предприемачи не си позволяват лукса да пренебрегват това и активно рекламират своите стоки и услуги в социалните мрежи. Но и постоянно допускат едни и същи грешки, които вредят на бизнеса им. Сп. Еntrepreneur изброява 9 такива типични грешки, с чисто профилактичната цел да ви предпази от тях:
  1. Публикуване на едно и също съдържание Каква информация публикувате обикновено в социалните мрежи? Опитвате ли се да разнообразявате съдържанието? Може би вашите фенове се интересуват от някаква конкретна информация? Ако постоянно публикувате и повтаряте до втръсване едно и също съдържание, скоро ще загубите и най-беглата проява на интерес към вас от страна на потребителите. Редувайте различни информации в статусите си, правете анкети, правете всичко възможно вашите потенциални клиенти да чувстват, че мнението им е важно.
  2. Игнорирането на потребителите  Не забравяйте, че един от най-ценните ви активи е списъкът с контакти в социалните мрежи. Ако не знаете как да комуникирате с основната част от хората, които са харесали вашата страница, ще ви бъде много трудно да лансирате свой продукт или услуга.
  3. Липсата на реакции при въпроси и забележки Не е достатъчно да поместите информация за себе си в социалните мрежи, за да пробудите интерес. Публикуването на информация е само част от формулата на успеха в социалните мрежи. Не е достатъчно просто да съобщите „И аз съм тук”, трябва постоянно да го показвате, като общувате с потребителите, като отговаряте на техни въпроси и коментари.
  4. Неискреността Може да ви се струва, че в социалните мрежи е допустимо нещо да премълчите, а друго да поукрасите, разказвайки за себе си. Но не го правете, особено, ако си давате сметка колко важна е за вашето развитие дългосрочната перспектива. Бъдете себе си. Споделяйте истинските си мисли и виждания в контекста на различните ситуации. Хората ценят откровеността и искреността.
  5. Пренебрегването на целевата аудитория Колко често се замисляте за целевата аудитория, когато публикувате нещо на страницата си? Отделете малко време и помислете за кого всъщност работите. А след това се запитайте как можете да помогнете на своите клиенти.
  6. Постоянното натрапване на продукт или услуга Това е може би една от най-големите грешки. И не става въпрос за това, че постоянно се опитвате да продадете свой продукт или услуга, а за това, че постоянно говорите за тях. Не зацикляйте, рискувате да предизвикате отвращение. Публикувайте различна информация, в развитие, която посочва например предимствата на даден продукт или услуга, без непременно да подчертавате, че е ваш и само, единствено вие можете да доставите тази радост на клиента.
  7. Измамното очакване на бърз и невероятен ефект Маркетингът в социалните мрежи е дългосрочен проект. Да, първите резултати могат да се усетят още след първите две-три седмици, но истински стойностния резултат ще видите едва след няколко месеца или дори година. Бъдете последователни и търпеливи, дочакайте резултатите от постоянството си.
  8. Загърбването на значимостта на общуването в социалните мрежи Социалните мрежи не са транслатор на позитивна информация за вашата дейност. Теодор Рузвелт е казвал, че хората не се вълнуват от това, което знаете или можете, докато не разберат, че ви е грижа за тях. Едно е сигурно - не работите ли съвестно за изграждане на взаимоотношения в социалните мрежи, губите клиенти.
  9. Прекаляването с информацията Една от най-честите причини за отказа на потребителите да ви следват, е наводняването с информация в социалните мрежи. Сложно е да се определи оптималният обем съдържание, но един добър ориентир е да следите постоянно реакциите и да имате едно наум, че не бива да претоварвате вашите фенове с информация.


Източник: www.manager.bg
 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам