Как предварителният одит на онлайн присъствие, който BeShared предлага разшири пазара на бизнеса.

Как предварителният одит на онлайн присъствие, който BeShared предлага разшири пазара на бизнеса.

Бизнес кейс #2

H1: Онлайн магазинът за козметични продукти, който не подозираше своя потенциал.

H2: Или как предварителният одит на онлайн присъствие, който BeShared предлага разшири пазара на бизнеса.

Имаме удоволствието да ви представим една нова рубрика, в която ще ви разказваме за реални бизнес кейсове, които сме имали в нашата дългогодишна практика. Ще споделим какви проблеми сме откривали в маркетинга на наши клиенти и как сме ги решили.

Приятно четене.

В този бизнес кейс ще ви разкажем за наш клиент, който има онлайн магазин за козметични продукти. Още при стартирането магазинът започва да реализира повече от очакваните продажби, като всеки месец отчита ръст в поръчките. Всичко това с минимални разходи за реклама в социалните мрежи и почти никаква реклама в Google Ads.

Този тип клиенти са едни от най-трудните за убеждаване в ползите от по-сериозна онлайн реклама, тъй като и без нея те реализират повече от желаните резултати. В повечето случаи те не вярват, че инвестирането в допълнителна реклама ще увеличи продажбите значително.

H3: Проведохме одит на онлайн присъствие

Въпреки всичко, проведохме одит на онлайн просъствието на магазина. Уверихме ги, че най-малкото, което ще получат от него е по-ясен поглед върху тяхното място на пазара и дали наистина има още по-голям потенциал за развитие на онлайн магазина в него.

Предварителната хипотеза, която изградихме е, че заради популярността на бранда и качеството на продуктите бизнесът се радва на постоянен ръст на базата си от лоялни клиенти, което съответно носи и постоянния ръст в оборотите, които реализира.

За да докажем твърдението си направихме анализ на клиентския актив на онлайн магазина (една от услугите, които включва одитът на онлайн присъствие, предоставена от Cintelly.com). Анализирайки продажбите по клиенти на месечна база, установихме, че повече от половината месечни продажби са от лоялни клиенти. В същото време частта на новите клиенти, които влизат в бизнеса периодично, които се завръщат и поръчват отново е повече от 30%, което е изключителен резултат, взимайки предвид опита ни с други бизнеси.

Това красноречиво доказва, че бизнесът има изключително голяма и лоялна група от клиенти, която расте периодично и която е основната причина за постоянния ръст на продажби.

H3: Какви рекламни активности предложихме, имайки предвид тези страхотни резултати.

Взимайки предвид естеството на продуктите и брийфа, който клиентът ни даде за бизнеса си, знаехме, че тяхната таргет група е строго специфична. За да оптимизираме и увеличим още повече техните продажби, най-логичното нещо, което може да се направи е да се привлекат още повече клиенти от съответната таргет група.

Това, което предприехме е, с помощта на анализа на клиентски актив, да извадим групата от най-добри лоялни клиенти на онлайн магазина. Чрез тази група клиенти създадохме „lookalike“ група във facebook и Google Ads. Тази опция в съответните платформи ни позволява да намерим група от подобни клиенти (по демографски характеристики, интереси и т.н.) и съответно да рекламираме към нея.

Само след няколко месеца от началото на съответната кампания резултатите бяха налице.

Успяхме драстично да увеличим процентът от нови клиенти, които повтарят своята поръчка и по този начин увеличихме още повече групата от лоялни клиенти на магазина и съответно продажбите.

Тайната е в това, че използвайки опцията за рекламна кампания към “lookalike” група клиенти, успяхме да насочим рекламата само към клиенти, които са много подобни на най-добрите клиенти на онлайн магазина. По този начин увеличихме значително успеваемостта на рекламната кампания и привлякохме само клиенти за бизнеса, които в последствие имаха много по-висока вероятност да станат лоялни към неговите продукти.

Най-ценното обаче е, че успяхме да докажем на нашия клиент, че е абсолютно възможно отличните резултати на един онлайн магазин да бъдат подобрени.

Използвайки инструментите, които одитът на онлайн присъствие предлага успяхте да увеличим още повече продажбите на един вече успешен онлайн бизнес.

Очаквайте в следващите седмици още подобни реални казуси от нашата работа с клиенти от различни индустрии.

Повече за нашия одит на онлайн присъствие можете да научите от тук. Повече за анализът на клиентски актив, който използваме можете да научите от тук.

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам