Урок по етикет: Полезни съвети за модерния мъж

Урок по етикет: Полезни съвети за модерния мъж

Винаги прави добро впечатление, когато един мъж знае как да се държи – на обществени места, с дамите, с високопоставени личности, с родителите си, с приятелите си... Това, че сте възпитан и фин човек, е плюс и работи във ваша полза.
След "15 правила на модерния етикет" и "Пътеводител по етикет за джентълмени" ви предлагаме още 15 съвета/правила, на които е добре да обърнете внимание. Тук не става въпрос за префинения етикет на кралски особи, а за поведение, което стои съвсем естествено в съвременното общество.
1. Винаги бъдете с чисти обувки, без значение дали са официални, кецове, сандали или маратонки.
2. Използвайте парфюма си умерено. Не е необходимо да се обливате с него от глава до пети, защото това не би се харесало на никого.
3. Може да вземете връхната дреха на жената, за да я оставите на закачалката или гардероба, но никога не носете дамската й чанта.
4. Не канете жена на среща, ако през цялото време ще проверявате какво се случва в социалните мрежи или ще си чатите с някого. Поне за малко се откъснете от смартфона си.
5. Не е възпитано да се взирате в конкретна жена. Прекалено дългото задържане на погледа е обидно.
6. Ако вървите пеша и спътникът ви срещне някого или група от хора, редно е да поздравите. Това ще остави добро впечатление в отсрещната страна.
7. Не поставяйте телефона си на масата, когато сте на обществени места - без значение дали сте на среща с жена, бизнес среща или просто хапвате с приятели. Може да се приеме, че разговорът ви отегчава, а устройството е по-важно от събеседниците ви.
8. Когато влизате в стая, в която са се събрали няколко души, задължително поздравете присъстващите – без значение от техните позиции или статут в обществото.
9. Мъжете винаги трябва да ходят от лявата страна на жената. Изключение правят военните, тъй като трябва да бъдат готови да се поздравят.
10. В присъствието на жена, поискайте нейното разрешение за запалването на цигара.
11. Ако сте в кино, театър или концертна зала, преминете към мястото си изправени и с лице към седящите. Мъжът винаги отива първи до своето място, последван от дамата.
12. Не е редно да се "ровите" в телефона на половинката си или да бъркате в джобовете на дрехите й. Ако се съмнявате в нещо, просто поговорете или се разделете.
13. Мъжете, за разлика от жените, могат да си позволят да хапват суши с ръце. Въпреки схващането, че единственият правилен начин за ядене на суши е с помощта на клечки.
14. Ако някой се обърне към вас с "Ей", "Алоо", "Вие там" и подобни просташки подвиквания, спокойно може да се направите, че не го чувате. Все пак вие имате обноски.
15. Ако сте шофьор - запомнете, че никак не е приятно да оплискате минувачите, преминавайки през локва с висока скорост.
Източник: www.highviewart.com

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам