10 причини за използването на социалните мрежи

10 причини за използването на социалните мрежи


Ние всички използваме социалните медии в наши дни. Може би не всички, но по-голямата част от населението го прави. Но въпросът не е дали го правим, а защо.  
Така, че каква е твоята главна причина да бъдеш активен във Facebook, Twitter или друга социална мрежа? Повечето от нас ги използват, за да поддържат връзка с другите, а също така и да са в крак със случващото се в света около нас.  
 
Кои са топ 10 причините за използването на социалната медиа? 
  1. Да разбираме какво правят приятелите ни. Във всеки един момент можем да видим къде са, с кого са, как прекарват почивката си или празниците си, дали са променили работата си или колата си или пък ще стават родители. Всичко, което споделят в мрежата, е достъпно за нас.   2. Да научаваме новини и предстоящи събития. Все по-рядко гледаме телевизия, защото разбираме всички нови неща чрез социалните мрежи. Информацията в тях се разпространява със скоростта на светлината. Няма възможност да пропуснеш ивент, концерт, обучение, което ще се проведе в твоя град, страна и дори целия свят.   3. Да запълваме свободното време. Социалните мрежи  са като Бермудски триъгълник, щом влезем веднъж в тях, няма излизане. Пред нас излиза неизчерпаемо количество информация- снимки, клипчета, статии, полезни съвети, чатове... Лошото е, че не можем да се ограничим да ги използваме само в свободното си време :)  4. Да намираме забавно съдържание. Всеки, които открие нещо забавно го споделя на момента с останалите си познати, за да могат да се посмеят заедно. Смешни клипчета от целия свят са достъпни само на един клик разстояние.  5. Да споделяме мнение. Това е главната трибуна за изразяване на мнение. Може да споделяте всичко. Много хора на живо не могат да се престрашат да защитят позицията си, но социалните мрежи им дават увереност и възможност.  6. Да споделяме снимки или видеа с други хора. Както ние гледаме какво се случва с познатите си имаме потребност да покажем какво се случва и в нашето ежедневие. Всички хубави или лоши за нас моменти за секунди споделяме с другите, очаквайки одобрение и похвала.  7. Защото приятелите са винаги в тях. Дори и да сме на хиляди километри едни от други, имаме възможност да сме "заедно" във всеки един момент. Физическата раздяла вече е измито понятие, когато комуникираме чрез социалните мрежи.  8. Обща мрежа с другите хора Всеки има нужда да е част от някаква общност, да не е сам, да е като другите.   9. Да срещаме нови хора. Осъществяването на нови запознанства вече не изисква почти никакви усилия. Всеки ден имаме възможност да се запознаваме с нови хора и то от целия свят.  10. Да споделяме детайли от своя живот. Всяко важно събитие в нашия живот може да бъде споделено с всички останали - дали ще е нова работа, ново пътешествие, лош навик от които сме се отказали, трудност, през която сме преминали.. 
  Интересно е как повечето от топ причините са свързани с така нареченото „пасивно свързване“–това означава, че потребителите, които използват социалната мрежа консумират съдържанието, отколкото активно да допринасят за неговото създаване.  
 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам