10 съвета за страхотен работен ден

10 съвета за страхотен работен ден

Искате ли всеки работен ден да минава гладко и приятно? Не е толкова трудно, колкото си мислите. Предлагаме ви 10 съвета, споделени от Джофри Джеймс за Inc.com и гарантиращи дни, които не само са приятни, но ще ви позволят да направите повече, отколкото сте правили досега.
1. Започнете с 15 минути положителен принос.
Това е лесно за постигане и поддържане на позитивна нагласа, ако имате "библиотека" от положителни мисли в главата си. Започнете всеки ден, като четете вдъхновяваща книга или слушате музика, за да си гарантирате, че имате точно такъв ресурс в главата си.
2. Винаги помнете, че има по-дълбока причина за това хората да ходят на работа и защо сте избрали текущата си работа.
Може би това е, за да подкрепите семейството си, да промените света по някакъв начин, за да помогнете на клиентите си да направят разликата.
3. Използвайте рационално времето за пътуване.
Повечето хора си губят времето, докато пътуват да слушат новините, да говорят по телефона или да пишат текстови съобщения, или пък да отговарят на имейли. В действителност времето в пътуване е идеалното време да се настроите положително за деня, а няма по-добър начин да направите това, отколкото да слушате музика, която наистина ви вдъхновява. Не разчитайте на DJ: Направете си собствени миксове!
4. Дръжте усмивката на лицето си.
Вероятно след първите три стъпки вече се усмихвате. Ако не, поставете усмивката на лицето си. Няма значение дали тя е фалшива: изследванията показват, че дори и най принудените усмивки действително намаляват стреса и ви правят по-щастливи.
5. Изразете позитивно настроение.
Когато повечето хора са запитани "Как си?" или "Какво става?" - те обикновено казват нещо неутрално ("Аз съм ОК"), или отрицателнио като „Горе долу”. Този вид отговори програмират мозъка за провал. Вместо това отговорете: „Фантастично”.
6. Направете първо това, което е важно.
Всеки се оплаква от наличието на твърде много работа. 20% от вашите дейности възпроизвеждат 80% от резултатите ви. Така че започнете от най-важното.
7. Избягвайте негативни хора.
Ако сте следвали стъпките от 1 до 6, най-вероятно ще откриете, че най-негативните хора във вашата орбита ще ви избягват, докато положителните хора ще искат да са около вас.
8. Не работете дълги часове.
Дългите часове работа са лоша идея. Дългите часове не ви правят по-продуктивни.
9. Отпуснете се.
След като сте готови с работния ден, попълнете останалата част от деня с дейности, които ви носят радост и ви помогат да се отпуснете.
10. Завършете деня си с 15 минути благодарност.
Упражняването на благодарност е най-добрият начин да сте сигурни, че ще имате по-голям успех. Преди да си легнете, напишете на един лист всичко, за което сте благодарни.

Източник: www.manager.bg
 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам