9 начина да организирате перфектното работно място

9 начина да организирате перфектното работно място

Независимо дали работите от дома или от офиса, комфортът на работното място е от най-високо значение. Пространството може да бъде тясно и да има неща, които да ви разсейват, но  удобното и приветливото работно място, значително увеличава вашата производителност и ефективност. От entrepreneur.com споделят 9 съвета, как да организирате работното си място по-добре и да създадете приятна обстановка, която да подобри вашата производителност. 1. Обърнете внимание на мебелировката Разбира се, че най-важното нещо за създаването на комфорт на работното място е да намерите правилния стол и бюро. Има няколко фактора, който трябва да имате предвид, при избора на  тези мебели. Добрият стол трябва да има подлакътници. Те трябва да са достатъчно ниски, за да може да отпуснете рамене си. В седнало положение лактите ви трябва да са под ъгъл от 90 градуса, а краката ви да са стъпили стабилно на пода. Бюрото е също толкова важно. Когато търсите бюро, най-важна е неговата височина. Разбира се, може да регулирате седалката, за да постигнете перфектната позиция, но най-добре е предварително да знаете, каква е оптималната височина. 2. Светлината е важна В най-добрия случай, работното ви място трябва да има много прозорци, от които да влиза естествена светлина. Доказано е, че слънцето повишава настроението и продуктивността. Ако това изискване е трудно постижимо, важно е да имате адекватно изкуствено осветление, за да улесните четенето и писането. 3. Вземете под внимание температурата Температурата в офиса е от изключително значение. Прекомерната горещина пречи на концентрацията, а студа може да понижи продуктивността.  

4. Оптимизирайте Трудно е да се опише как изглежда перфектният офис интериор. Според най-разпространеното разбиране, той трябва да бъде комбинация между дома и офиса, да ви кара да се чувствате уютно, но също така да бъде функционален и ефективен.  Поставянето на вдъхновяващ плакат или картина на стената може да подобри вашата мотивация. Също така може да добавите и няколко лични снимки, които да ви напомнят за приятни моменти от вашия живот. 5. Бъдете организирани Липсата на организираност е един от най-големите проблеми на работното място. На бюрото ви трябва да стоят само неща, от които наистина имате нужда. Те трябва да са лесно достижими. Не претрупвайте работното място с декоративни елементи. Оставете декорациите за стената. 6. Справете се с кабелите Намерете начин да подредите множеството кабели, свързващи уредите, които използвате на работното място. Вържете ги под бюрото или пък ги залепете с  тиксо към неговите странични части. Ако сте креативни, може да превърнете оплетените кабели в произведение на изкуството. 7. Използвайте правилните инструменти Ако прекарвате цялото си време пред компютъра, качествената мишка и клавиатура са от първа необходимост. Ергономичните клавиатури са проектирани така, че човек да се чувства комфортно, когато пише. Те може значително да намалят или напълно да премахнат напрежението върху китките и пръстите. 8. Кътче за почивка За да създадете зона за почивка, просто намерете свободно пространство и добавете оборудване като хладилник, микровълнова печка, маси и столове. Ако имате по-големи възможности може да добавите и телевизор. Стаята за почивка може да направи работното място значително по-приятно, особено ако вие и вашите колеги не злоупотребявате с тази привилегия.   9. Слушайте музика Разберете какъв тип музика ви помага да работите по-добре.  Ако сте изправени пред монотонни задачи с висока повтаряемост, като четенето на имейли и слушането на гласови съобщения, добрата комбинация от бърза и оптимистична музика (или пък бавна и спокойна, ако това е вашето предпочитание) може да направи чудеса. 

Източник: сп.Мениджър

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам