Facebook тества нов формат на новините за мобилни устройства

Facebook тества нов формат на новините за мобилни устройства

Facebook се стреми да се превърне в най-добрия вестник в света. Още едно доказателство за това е тестването на тематични ленти с новини.
Все повече и повече онлайн потребители се обръщат към Facebook, за да следят новините. Независимо дали става дума за пътуване, готвене, мода, начин на живот или просто най-новите заглавия, Facebook иска да се погрижи за всички нужди на своите потребители. Именно за тази цел компанията тества тематични ленти с новини, достъпни за някои мобилни потребители.
При този тип новини основната лента е разделена на няколко тематични ленти. За сега са достъпни само 3 ленти: Style (Стил), Travel (Пътуване) и Headlines (Новини). Когато потребител избере един от тези 3 раздела, facebook му показва лента с публикации от приятели и статии, свързани с конкретната тема.
 
Ето какво споделят от социалната мрежа за нововъведението, което все още е в процес на тестване:
„Нашите потребители споделят, че искат нови опции, които да им позволяват да виждат повече новини и истории, които отговарят на техните интереси. Затова решихме да тестваме нов формат в новинарския поток, така че да виждат различни истории от хора и страници въз основа на тематични области, от които се интересуват. Можете да получите достъп до тези емисии от „Bookmarks“, разположен под „Favorites“ или навигационната лента под Search.
Идеята за тематични ленти с новини не е съвсем нова. Facebook са провеждали подобен тест и на своята версия за Desktop. Компанията се опитва да развие тази функция и за мобилни устройства в отговор на нововъведенията на Twitter в областта, с който постоянно си съперничат в привличане и задържане вниманието на аудиторията. 

Източник: www.wersm.com

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам