Facebook ще промени политиката си за потребителските имена

Facebook ще промени политиката си за потребителските имена

Политиката на „истинските имена” във Facebook ще претърпи съществени промени, пише Mashable. Не се променя основният действащ досега принцип, че потребителите трябва да присъстват в социалната мрежа с истинските си имена, но сайтът ще позволява на потребителите да посочват особените обстоятелства, свързани с имената им. Това ще отбелязва профила по специфичен начин, така че екипите на Facebook да могат да оказват „персонализирана поддръжка” в случай на нужда.
Също така, когато потребителите съобщят за Facebook профил с „фалшиво име”, ще трябва да се обосновят. Досега те можеха да подават анонимно оплакване без пояснения.
Политиката за имената цели да накара хората „да се чувстват сигурни и уверени, че знаят с кого общуват”, гласи изявлението на компанията. Тя пречи на потребителите да налагат анонимен тормоз върху други потребители на мрежата. Тази политика обаче беше критикувана сериозно от страна на трансполови хора и актьори, според които името, записано в паспорта им, не отразява тяхната истинска или артистична идентичност.
Според много трансполови хора тази политика не само дискриминира членовете на ЛГБТИ общността, но и всички, които са обект на тормоз и преследване, и които не биха използвали рождените си имена, за да се предпазят от насилниците си.
В последната година Facebook даде възможност на потребителите да потвърдят или обновят името си, ако профилът им е бил докладван като „недействителен”. 
„Ние сме твърдо ангажирани с тази политика и тя не се променя" – споделят от социалната мрежа. „Въпреки това, след като получаваме обратна връзка от общността, признаваме, че също е важно тази политика да работи за всички и най-вече за общностите, които са маргинализирани или дискириминирани.”

Източник: Mashable 
 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам