Как да се заредим с увереност за целия ден

Как да се заредим с увереност за целия ден

Сутрините през седмицата са тежки, но според психоложката Ейми Къди от Харвард, съществува лесен начин да ги направите по-приятни. Нужно е само да започвате деня си с едно простичко упражнение – още преди да сте стъпили на пода, разтегнете тялото си възможно най-добре.
Къди е автор на Presence: Bringing Your Boldest Self to Your Biggest Challenges – книга за лесните, но ефективни начини, по които нашата стойка може да повлияе на мислите и емоциите ни. Нейната лекция за TED на тема „Как позата на Жената чудо ни помага да градим увереност“ е втората най-гледната в историята.
Мисленето зад изследванията на Къди е доста радикално. Обикновено смятаме, че поведението ни е резултат от нашите емоции – както когато стоим изправени и горди, защото се чувстваме уверени. Според Къди обаче нещата са точно обратните – можем да станем по-уверени, ако просто заемем властова стойка... или като се разтягаме сутрин.
В скорошна лекция в 92Y в Ню Йорк Къди обяснява как тази мъдрост може да се пренесе в ежедневието ни. По-конкретно, тя говори за силата на това, всяка сутрин да „пораствате“ още щом отворите очи.
„Това е двупосочен процес“, посочва Къди (с други думи, действието може да породи положително чувство). „Но хората, които се събуждат така“ – тук Къди протяга ръце във формата на буквата V, – „са супер щастливи... направо дразнещо щастливи.“
На същия принцип, правите ужасна услуга на емоциите си, ако се събуждате свити на кълбо като котка.
„Ако спите и се събуждате в ембрионална поза“, обяснява тя, „страдате от много високо ниво на стрес.“
Около 40% от хората спят в ембрионална поза, казва Къди. И това е причината много от тях да се чувстват неуверени през целия ден. Сега се замислете за седмиците, месеците и години, в които се будите на топка... и изведнъж отделната сутрин се превръща в огромно количество ненужно душевно страдание.
Според проучването на Къди, избягването на суровата реалност може да е изключително лесно, ако встъпвате в деня с правилния крак. В началото може да се налага да се преструвате, но това няма да продължи дълго. Просто не забравяйте да се протягате сутрин. 

Източник: www.manager.bg
 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам