Най-важното в маркетинга е да се предложи решение

Най-важното в маркетинга е да се предложи решение

Хората са атакувани от реклами и съобщения от кампании. Как да направите своя маркетинг достатъчно силен, за да се отличи и да бъде ефективен към целевата ви публика? Това е водещият въпрос пред бизнеса от години. Отговорът не е сложен и остава един и същ: като отделите време, за да изслушате клиентите и намерите начин да обвържете съобщението си с техните проблеми. Това коментира Лаура Лейк в Marketing.About.com. Ето какво съветва тя:
Винаги, когато продавате, имайте предвид, че е по-лесно да продадете решение на проблем, отколкото да продадете положителна изгода или някакви допълнителни приложения на вашия продукт или услуга. Пред какви проблеми са изправени потенциалните ви клиенти? Много е важно да разберете. Чудесен начин да го сторите е като отделите време за срещи и създаване на контакти с тях. Освен това, може да опитате да го направите и чрез изследване на пазара, което се провежда, като се установява контакт с потенциални купувачи. Разберете какви са нуждите им, като отделите време, за да им зададете няколко въпроса и изслушате много внимателно какво казват и какви са проблемите и нуждите им в момента. В това е ключът.
Веднага щом съзрете наличието на проблем, който точно вашият продукт може да разреши, или в който може да помогне, изучете го внимателно. След това поставете в нова позиция маркетинга си, така че да предлагате полза и решение по точно този въпрос. Ще забележите, че като направите това, продажбите ще станат много по-лесни за изпълнение.
Не сте сигурни дали работи? Отделете известно време, за да обмислите хубаво продуктите и услугите, които в момента се разгръщат добре на вашия пазар. Те със сигурност включват продукти, които предлагат на хората да отслабнат, да откажат тютюнопушенето, да спрат оплешивяването или да намалят бръчките. Защо тези продукти винаги постигат високо ниво на успеваемост и внедряване? Отговорът отново не е сложен: те предлагат полза и решение за негативна ситуация или проблем.
Щом идентифицирате проблема, който предлаганият от вас продукт може да реши, е време да започнете да работите за съставянето на вашите маркетингови материали. Когато съставяте маркетинг плана си, не забравяйте да споменете, че предлагате решение за точно тази ситуация. Това ще помогне кампаниите ви да не тръгнат в неправилната, или поне в по-малко ефективната посока с посланието си.

Източник: www.manager.bg
 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам