Защо видеото трябва да бъде част от платената ви рекламна стратегия

Защо видеото трябва да бъде част от платената ви рекламна стратегия

Тъй като все повече се покачва видео потреблението, вижте как да направите успешното видео съдържание част от вашата рекламна стратегия.
В днешно време хората са консуматори на все повече видеа, затова и те са голяма част от онлайн съдържанието. Нека видим как, като разгледаме няколко статистики: През 2017 г. видеото ще представлява 74 на сто от целия интернет трафик; Видеото се споделя повече от всяко едно друго съдържание; YouTube е втората по големина търсачка в света; Около 8333 „vine” клипове се споделят всяка минута; 33% от собствениците на таблети гледат видео съдържание на своите устройства всеки ден; Видеото в имейла може да увеличи open rates с 20% и clock-through rates от 2 до 3 пъти. И така, видео ремаркетингът е полезна стратегия, която ще ви помогне да се свържете отново с хора, които по-рано са взаимодействали с конкретни видеоклипове или с канал в YouTube. Рекламодателите могат конкретно да стигнат до хора, които са: гледали определни видеоклипове; харесали, нехаресали, коментирали, споделяли видеоклипове; гледали видео реклама чрез TrueView; посетили или са се абонирали за специфичен YouTube канал. В Google Display Network са налични различни рекламни формати (текстови, графични и мултимедийни реклами). За видео ремаркетинг е необходимо вашите акаунти в YouTube и Google AdWords да са свързани.
В миналото погрешно сме смятали, че хората гледат видеото на някакъв продукт, след като са си го закупили, например за да разрешат определен проблем. Но сега хората първо гледат видеото преди покупката, за да преценят дали тези прблеми са лесни за решаване и това да наклони везната. Ето защо е важно при този тип видео да заковете вниманието и намерението на потребителя. Колкото повече взаимодействате с вашия сайт, марка, продукт и т.н., толкова по-вероятно е хората да се интересуват от вашия продукт или услуга. Разбира се, небходимо е да таргетирате правилните теми, интереси, демографски данни и т.н.
Освен това, гласовите търсения започват да нарастват също толкова много. Хората го използват, затова използвайте го и вие – задават се въпроси като „Как мога да коригирам Х“ или „Как да реша Y”, така че това е чудесен начин да ги уловите.
50% от гледанията в YouTube идват от мобилни устройства и много хора гледат и видеоклипове, докато са в движение. Това също насърчава хората да отидат в магазин наблизо и да направят своята покупка.
Като извод можем да кажем – не подценявайте видео рекламата, защото това може да се окаже вашата успешна маркетингова стратегия! 
 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам