Какво Ново В Социалните Мрежи През Август

Какво Ново В Социалните Мрежи През Август

Света на социалните мрежи е постоянно променящ се и изпълнен с новости. Всеки месец изникват нови инструменти и обновления в алгоритмите.

 

Трудно е да сме в крак с всички актуализации и затова ние ще ти помогнем да научиш всичко важно в социалните мрежи през месец Август.


 

  1. Twitter / Х подобрява офертата за абонамент в платформата, предлагайки на създателите по-голям дял от приходите

 

Илон Мъск обяви, че увеличава приходите на създателите на съдържание, които имат активиран абонамент като с течение на времето X ще получава по-малък дял от приходите от абонаменти и ще връща повече на самите създатели.


 

  • Илон Мъск: "Въпреки че преди бяхме казали, че X няма да получава нищо за период от 12 месеца, а след това ще получава 10%, променяме тази политика. X няма да получава нищо, докато изплатените суми не надхвърлят 100 хил. долара, а след това ще получава 10%. Първите 12 месеца все още са безплатни за всички."

 

Така че този нов лимит ще бъде в сила за постоянно, тоест за всеки 100 хил. долара, които спечелите за един месец (след първите 12 месеца), X ще взема 10%.

 

През април X възобнови абонаментите за създатели, като позволи на потребителите с над 500 последователи да активират платени абонаменти.

 

Създателите трябва да са публикували 25 пъти през последните 30 дни и да са над 18 години. Те могат да таксуват $2,99, $4,99 или $9,99 на месец за достъп до ексклузивното си съдържание, като скоро ще бъде въведен по-голям ценови диапазон.

 

  1. YouTube добавя нови инструменти за Shorts, подобни на тези в TikTok

 

С нарастващия интерес към Shorts, YouTube се задействат като добавят нови инструменти, за да се конкурират с TikTok. 

 

Първо, YouTube добавят инструмент наречен “Collab”, който е директно копие на дуетния формат в TikTok.

 

Тази опция позволява да записваме кратко видео съдържание рамо до рамо с друго кратко видео в Shorts. Тази опция позволява по-съвместна работа между създателите.

 

Също така, YouTube добавят опция за “live stream” във вертикален формат. Тази идея отново е взаимствана от TikTok. Да, YouTube не се опитва да скрие своето възхищение към TikTok, като новото му предложение за вертикален стрийм на живо също имитира външния вид и усещането за съдържание на живо в TikTok.

 

В допълнение към това, YouTube въвежда и нов Q&A стикер, който ще позволи на създателите да получават директен отговор от зрителите в рамките на един Short.
 

  1. Meta разработва AI чат ботове с над 30 различни личности

 

Според нов доклад на The Financial Times следващият етап от развитието на Meta ще включва чат ботове с изкуствен интелект, които ще могат да се представят под формата на различни персонажи.

 

Според FT,  Meta експериментира с редица различни персони в новите си инструменти за чат ботове с изкуствен интелект, които скоро ще бъдат достъпни в различни елементи на Facebook, Messenger и Instagram.

 

 Персонажите ще варират от възстановки на исторически личности (например Ейбрахам Линкълн) до по-стереотипни персонажи (сърфист, художник, математик).

 

Понастоящем Meta разработва над 30 различни личности с изкуствен интелект, като инструментите за генериране на отговори осигуряват функционалност, подобна на ChatGPT, но вградена специално в приложенията на Meta.

 

Освен това ще можете да извиквате тези AI чат ботове в рамките на вашия Inbox, като изпратите въпрос на @ai.

 

Като заключение можем да кажем, че социалните мрежи са една изключително бързо променяща се среда, в която успяват най-бързо адаптиращите се.

 

Ако вие искате да оптимизирате вашия бизнес спрямо всички новости и да увеличите шанса си за успех, ние от дигитална агенция BeShared сме винаги насреща.

 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам