Децата обичат да бъдат съавтори

Децата обичат да бъдат съавтори

Децата са трудна демография, пред която да се рекламира. Маркетингът, насочен към тях, има етичен спект. Публичното мнение най-често е негативно към опитите медии и рекламодатели да въздействат върху децата. Особено, чрез рекламни съобщения. 
Вестник "Гардиън", например, публикува статия, в която Сюзън Лин, директор на "Кампания за свободно от реклама детство" във Великобритания посочва, че рекламирането вреди на децата. Маркетингът таргетира емоции, не интелект, казва Лин. Той "тренира" децата да избират продукти не заради реалната им стойност, а защото някоя знаменитост се е свързала с това, което е в пакета. 
Мнозина поддържат същата гледна точка. 
В същото време децата са много важна демография и те са единствените потребители на продуктите на някои компании. Какво е решението тогава? То не е да се спре да се маркетира, а по-скоро да се открият начини това да се прави етично, изтъква в коментар в сайта на списание Entrepreneur Майк Темпълман. 
Като се замислим за маркетинга пред деца, на първо място обикновено се сещаме за индустриите на бързото хранене и развлечението. Но не само в тези маркетингови сегменти бизнесът се опитва да подобри усилията си. Най-добрите маркетингови практики са основни за всички. Част от тях са следните:
1. Комуникирай с родителите. Винаги се грижи да бъде лесно за тях да виждат мерките за безопасност от употребата на стоките ти от деца. Прозрачността в този случай е ключова. В крайна сметка родителите са тези, които вземат решението за покупката. 
2. Окуражавай децата да говорят за бранда, да споделят хубави истории докато го споменават. Нека те подкрепят марката, нека й се радват. Децата всъщност, освен всичко останало, са и суперлоялни потребители. Дайте им възможност сами да създават съдържание, което да използвате след това в маркетинга си (user-generated content). Създавайте забавни за тях блогове, конкурси за рисунки, есета. Децата винаги искат да изразяват себе си. Можете да синхронизирате усилията си с това. 
3. Излъчвай само оригинално съдържание. Децата обичат да бъдат съавтори. Използвайте YouTube. Предлагайте съдържание, което се изтегля на личните устройства. Открийте начини да вложите в съдържанието си наука, технологии, инженерство, математика. Ако имате създадена платформа с маркетингова цел, нека тя да образова и да забавлява. Предлагайте брандирани е-книги, видеоклипове с игрови елементи, които също имат образователни функции. 
Днешните деца са умни. Императив е за марките да избират интелигентни начини да се представят пред тях и да помагат на най-малките клиенти да разпознават и правилно да оценяват рекламните съобщения, които срещат в медиите. 
Освен това компаниите трябва да показват поведение, което демонстрира ангажираност да намаляват негативното медийно въздействие върху децата и подрастващите. Като бизнесът използва етични стратегии, ще расте следващо поколение от по-силни, по-умни и по-подготвени от нас деца. За по-добро бъдеще!
Източник: сп. Мениджър

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам