Facebook пуска собствен смартфон

Facebook пуска собствен смартфон

Социалната мрежа Facebook ще пусне свой смартфон, който засега е с работно име Buffy, твърдят анонимни източници, близки до компанията , пред AllThingsD . Facebook-смартфонът ще бъде създаден в партньорство с HTC, като ще работи с мобилната операционна система Android, ще поддържа HTML5 и ще притежава отделен бутон за достъп до Facebook. Дали в устройството ще бъдат инсталирани други допълнителни програми, свързани със социалната мрежа, все още не се знае.
 Facebook има общо 800 милиона потребители, около 350 милиона от които активно ползват мобилните си устройства за достъп до социалната мрежа. След няколко години размишления над това ще бъде ли ефективно интегрирането на компанията в мобилния бизнес, представител е заявил: „Нашата мобилна стратегия е проста. Смятаме, че дълбоката интеграция със социалните услуги е от полза за всяко мобилно устройство“.
Смята се, че HTC е била избрана за партньорство, побеждавайки конкурента си Samsung. Засега официално Facebook нито потвърждават, нито опровергават информацията, но експертите вече коментират, че конкурентите от Google и Apple едва ли ще оставят свободна ниша за нов играч. Корпорацията на покойния Стив Джобс вече работи с микроблога Twitter, а Google усъвършенства и интегрира своята мрежа Google + във всичките си продукти. По-рано бе съобщено, че и Amazon работи над собствен смартфон. Google, Facebook, Apple и Amazon – „бандата на четиримата“, които доминират на пазара на потребителски технологии се подчинява на стратегия, която бе обобщена преди време от изпълнителния директор на Google Ерик Шмид с думите: всеки има преимущества, които го отличават от останалите трима, но и четиримата се опитват да проникнат на територията на останалите.
Станете наш почитател във Фейсбук

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам