Нейтив видеото на фейсбук тотално доминира над другите платформи

Мина известно време, откакто фейсбук стартира публикуването на собствени видеа. Форматът печели доверието на потребители и компании, които все повече и повече включват видео съдържанието в своите стратегии.  И това е така, защото клиповете са много интригуващ формат, а фейсбук се опитва да бъде водеща видео платформа.

Изображенията са супер, но клиповете са по-добри! Има много повече какво да кажеш и разбереш от едно видео. Затова те са толкова ангажиращи и привличащи вниманието на потребителите. Независимо дали вашето видео е във vimeo, youtube или някъде другаде, споделете го във фейсбук и ще получите добра ангажираност на феновете.

Едно скорошно проучване от Quintly анализира 167,000 профила и над 6 милиона фейсбук поста, като установява, че в момента 90% от страниците използват клипове, качени директно през фейсбук. В изследването са включени и live видеото, което фейсбук предоставя. Профилите, използващи клипове в своите рекламни кампании са 46,9%.

Забелязва се, че vimeo губи своята роля като видео платформа, защото само 2% от страниците, споделят съдържание оттам. Най-важната информация от проучването показва, че видеата, които са качени директно във фейсбук имат 186% по-голяма ангажираност спрямо останалите публикации. Проучването, разглежда на профили и страници в периода от юли до декември 2016г.

Изследването на Quintly  сравнява също процента на публикувани видеа през youtube и директно през фейсбук. Собствените клиповете на фейсбук имат 477.76% по-висок среден коефициент в сравнение с видеоклипове в youtube. През декември 2016 г. този дял е нараснал до над 1055,41%.

От изследването ясно си личи, че собствените видеа на фейсбук са най-предпочитани в социалната мрежа. Така че, ако смятате да не използвате видео за своите бизнес цели, помислете пак.

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам