Нейтив видеото на фейсбук тотално доминира над другите платформи

Нейтив видеото на фейсбук тотално доминира над другите платформи

Мина известно време, откакто фейсбук стартира публикуването на собствени видеа. Форматът печели доверието на потребители и компании, които все повече и повече включват видео съдържанието в своите стратегии.  И това е така, защото клиповете са много интригуващ формат, а фейсбук се опитва да бъде водеща видео платформа.

Изображенията са супер, но клиповете са по-добри! Има много повече какво да кажеш и разбереш от едно видео. Затова те са толкова ангажиращи и привличащи вниманието на потребителите. Независимо дали вашето видео е във vimeo, youtube или някъде другаде, споделете го във фейсбук и ще получите добра ангажираност на феновете.

Едно скорошно проучване от Quintly анализира 167,000 профила и над 6 милиона фейсбук поста, като установява, че в момента 90% от страниците използват клипове, качени директно през фейсбук. В изследването са включени и live видеото, което фейсбук предоставя. Профилите, използващи клипове в своите рекламни кампании са 46,9%.

Забелязва се, че vimeo губи своята роля като видео платформа, защото само 2% от страниците, споделят съдържание оттам. Най-важната информация от проучването показва, че видеата, които са качени директно във фейсбук имат 186% по-голяма ангажираност спрямо останалите публикации. Проучването, разглежда на профили и страници в периода от юли до декември 2016г.

Изследването на Quintly  сравнява също процента на публикувани видеа през youtube и директно през фейсбук. Собствените клиповете на фейсбук имат 477.76% по-висок среден коефициент в сравнение с видеоклипове в youtube. През декември 2016 г. този дял е нараснал до над 1055,41%.

От изследването ясно си личи, че собствените видеа на фейсбук са най-предпочитани в социалната мрежа. Така че, ако смятате да не използвате видео за своите бизнес цели, помислете пак.

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам