Общите черти на най-успешните жени

Общите черти на най-успешните жени

Колко успешна сте на работа? Постигате ли целите, за които мечтаете? Изкачвате ли се по стълбицата на професионалното развитие или по-скоро напоследък най-вече правите компромиси?

Ако ви се струва, че сте в период на блокаж, може да е защото подходът ви вече не е правилен за ситуацията, конкретната работа и кариера.  Джил Грифин, директор на борда на веригата ресторанти в САЩ Luby's/Fuddruckers коментира темата в книга, озаглавена "Спечели си място в корпоративен борд" ("Earn Your Seat on a Corporate Board"), издадена през март 2016 г. в Щатите. На един етап в миналото, както много други жени, Грифин започва да се интересува активно защо има толкова малко дами на ръководните постове в корпоративните бордове на директорите. Започва да интервюира жени в уважавани компании на страната си, заемащи високи бизнес позиции. Така установява какво ги различава от всички други. Резултатите ще бъдат публикувани в друга книга през следващата година, посочва сп. Inc. в сайта си. Ето и най-важното, което тя е открила, накратко: 

Най-успешните жени се придържат към визията си, вместо да правят компромиси или да се нагаждат. Те измислят това, което искат, така както си представят че е хубаво да се случи и планират постигането му. "Не позволявайте на обстоятелствата да ви преместят или да променят приоритетите ви", съветва Грифин. "Като сложите котва в смисъла, ще станете способни да задвижите намеренията си към този човек, който имате нужда да бъдете; към това, зад което заставате и талантите и дарбите, с които можете да създадете принос в света".  Излизат извън комфортната си зона. Не позволяват на страха - това силно и понякога вездесъщо чувство - да ги превземе и отклони от техните задачи. "Всъщност, вие трябва да търсите възможности. Лесно е да станем самодоволни, но растежът не се случва в лесните моменти - той става, когато сме хвърлени в дълбокото и се налага да заплуваме, иначе ще потънем". "Дълбокото дъно на басейна рядко е пренаселено от плувци, така че ще ви забележат, за добро или лошо", шегува се Грифин.  Извличат максималното от неуспехите. "Това е една малка тайна, която чувах отново и отново в тези интервюта", казва Грифин. "Много пъти момент на пробив идва, маскиран като разочарование. Работете през тези моменти и често ще откриете, че изходът не само работи, но и работи по-добре, отколкото сте си представяли", казва Грифин. "Щом сте поработили над спънката, запишете това в паметта си. Ще имате и други моменти като този в кариерата си и ще извличате кураж и сили от миналите трудности, те ще ви отведат отвъд следващата", продължава тя.  Правят това, което не се очаква от тях. Не се страхуват да опитат нови неща. Това ги различава от тълпата. "Друг начин да прекрачите границата (на комфорта) и да се отличите е като направите неща, които колегите ви не биха искали да сторят", казва авторката. Една от интервюираните от нея успешни жени на ръководни постове е споделила, че е прекарвала късни нощи в празния офис, звънейки на клиент след клиент, дълго след като всички са се прибрали у дома. Нейната упоритост и воля са я отвели по-високо в кариерата.  Имат големи амбиции. Мъжете по начало се стремят на високо, докато жените често си поставят по-посредствени цели от това, на което са способни, наблюдава още Грифин. Това трябва да се промени. Така че бъдете смели, целете се към звездите!

Източник:сп.Мениджър

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам