Звездите, от които печели най-много рекламата

Звездите, от които печели най-много рекламата

Присъствието на знаменитости в рекламата винаги е било попадение в десетката за привличането на вниманието на публиката към съответната марка, особено на най-младата публика - поколението Z. С възхода на Facebook и Instagram, рекламните ангажименти на звездите се отплащат дори повече - мнозина се снимат и публикуват в социалната мрежа свои снимки с известни спортни брандове, на определени места по света. 
Сключването на договор с популярен певец е начин съответните продукти да бъдат представени пред феновете му. И може би много от тях след това биха искали да купят тези продукти.
Кои са звездите с най-ефективно присъствие в рекламата през 2016 г. Компанията за консултации и проучвания на развлекателната индустрия Repucom представи свое проучване по въпроса. Тя определи десетте "най-пазарни" музикални изпълнители в света. Певците са подредени в списъка според специален индекс на име "Davie Brown Index" (DBI), при възможен най-висок допустим резултат от 100. Индексът е изработен на базата на допитване до над 8000 лица между 13 и 24-годишна възраст в 15 страни.
Хората били запитани дали познават съответветния изпълнител, какво мислят за външния му вид, за степента, до която забелязват появата му в медиите, дали съответната личност задава тенденции, за влиянието й върху културата на младия градски човек, какво доверие имат на това лице и неговите думи и имидж, дали мислят, че тя или той е ефективен бранд говорител и колко е вдъхновяващ живота на звездата. 
На базата на отговорите е оформен следният топ 10 на звездите с най-ефективно присъствие в рекламата според младата публика:
10. Бруно Марс
9. Ники Минаж
8. Бритни Спиърс
7. Ник Джонас
6. Снууп Дог
5. Бионсе Ноулс
4. Кейти Пери
3. Лейди Гага
2. Джъстин Тимбърлейк
1. Тейлър Суифт

Източник: www.manager.bg
 

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам