Вечно закъснявате? Ето каква е причината

Вечно закъснявате? Ето каква е причината

На всеки може да се случи да закъснее няколко пъти, но да идваш винаги с поне 5 минути закъснение - това вече е изкуство, пише Science Alert.
Дразнещо и грубо изкуство.
Или пък страничен ефект на вашия характер, твърдят учените.
Какво всъщност кара някои хора непрекъснато да изпускат превозни средства, да закъсняват за важни срещи и просто да дразнят приятелите си? И защо е толкова трудно да се поправят?
Според учени от Университета на Ню Йорк в човешкия характер има някои отличителни белези, които помагат да открием "хроничното закъснение".
"Измислени са най-различни наказания за онези, които закъсняват, но парадоксът е, че дори с тях хората пак не могат да бъдат точни", коментира психологът Джъстин Крюгер.
Според него и екипът му една от основните причини за закъснението е фактът, че някои хора просто не могат да преценят колко време им е необходимо за дадена задача. Проучването им показва, че в цели 40 процента от случаите, хората не са способни да преценят колко време им е нужно за нещо.
Друга характеристика на личността, свързана с хроничното закъсняване, е това, че повечето такива хора се занимават с много неща едновременно. Проучване сред 181 водачи на градския транспорт в Ню Йорк показва, че онези, които предпочитат т.нар. мултитаскинг, са и онези, които закъсняват най-много в служебната си дейност.
"Мултитаскингът прави по-трудно осъзнаването на това, което се върши в даден момент", обясняват учените.
По различни оценки американската икономика губи до 90 милиарда долара годишно заради хора, които не спазват срокове.
"Хората, които закъсняват, трябва да разберат, че не могат да бъдат на две места едновременно и трябва да планират по-малко неща на по-голямо разстояние едно от друго", съветват учените и препоръчват да си изграждате мислена представа за дадена задача, преди да я свършите, за да имате по-реалистична представа за нейната продължителност.
Източник: www.obekti.bg

Присъединете се към екипа на BeShared!

Кандидатствайте за работа в BeShared!

Избери позиция

Лична информация за връзка

CV & Портфолио

Кандидатствай

 
Продължи

www.beshared.bg

CV/Портфолио *

Имате ли актуална автобиография? Качете го тук.
Предишен

www.beshared.bg

Благодарим за вниманието!

Затвори

www.beshared.bg

Ние сме партньорът на вашия успех

Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа.
Вашето мнение е важно за нас.

www.beshared.bg

Този сайт използва "бисквитки" с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече в нашите Общи условия. Разбирам